Dernek Kuruluş Maliyeti Nedir? Dernekler Kaç Liraya Kurulur?

Bu yazımızda dernek kuruluş maliyeti nedir? Dernekler kaç liraya kurulur? Sorularının cevabını vermeye çalışacağız.

Dernek Kurmak Maliyeti Nedir? Dernek Kurmak İçin Asgari Sermaye Şartı Var mıdır?

Vakıf kurmak için belli bir özgülecek mal mal varlığı şartı bulunmaktadır. 2024 yılı için bu tutar 500.000 TL’dir. Fakat dernek kurmak için asgari sermaye şartı bulunmamaktadır.

Dernekler Kaç Liraya Kurulur?

Türk Medeni Kanununa göre dernek kurmak ve dernek üyesi olmak Tüm T.C. Vatandaşı için bir hak olduğundan herhangi bir ücrete, harca yada sermayeye bağlanamaz denilmektedir. Bu sebeple dernek kurmak için yukarıda bahsettiğimiz gibi herhangi bir sermaye şartı yoktur. Ayrıca dernek kuruluşu sırasında da herhangi bir kuruluş harcı masrafı yoktur.
Fakat dernek kurarken işin doğası gereği bazı masraflar yapılması da kaçınılmazdır.

Bu masraflar şunlardır,

– Yer kirası ve stopajı
– Dernek defterleri ücreti (İşletme defteri, evrak kayıt defteri, karar defteri, alındı belgesi ve ayni makbuz,
– Kırtasiye ücretleri
– Muhasebe ücretleri
– İşletme giderleri (elektrik, su, telefon, internet giderleri gibi)

Dernek Kurmaya karar verdiyseniz Dernek Nasıl Kurulur? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Yazımızı okumak için linke tıklayınız.